ozeltarifler
<

Biberli Hindi

Malzemesi:
4 adet hindi göğüs fileto
4 adet közlenmiş kırmızı dolmalık biber
5-6 sap maydanoz
2 dis sarmısak
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı safran

Yapılışı:
Hindi filetolari ezerek yassılaştırın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Közlenmiş kırmızı biberleri ince şerit şeklinde doğrayın. Dövülmüş sarmısak, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Bonfilelerin üzerine hazırladığınız karışımdan koyun. Her birini, yanlarını malzemenin üzerine doğru katladıktan sonra rulo seklinde sarın. Açılmaması için sicimle bağlayın.Bonfileleri fırın tepsisine dizin. Yoğurt, sıvıyağ, safranı karıştırın. Hazırladığınız karışımı hindi sarmaların her tarafına sürün. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın

0 Comments:

Post a Comment

<< Home